До уваги жителів Сокирянської територіальної громади! Право власності на земельну частку (пай) власникам сертифікатів необхідно оформити до 1 січня 2025 року.

Дата: 07.04.2023 11:14
Кількість переглядів: 168

Такі вимоги передбачені статтею 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток.

Сертифікат на земельну частку (пай) засвідчує право власника на отримання земельної ділянки та містить дані про її вартість та площу в умовних кадастрових гектарах. Фахівці зауважують, що сертифікат на земельну частку (пай) не є підтвердженням права власності на саму ділянку й не встановлює її меж.

 

Саме оформлення у власність земельної частки (паю) передбачає заміну сертифіката про право на таку земельну частку на витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на земельну ділянку.

 

Така земельна ділянка після оформлення вказаних документів матиме чітко визначені межі в натурі (на місцевості), а власник матиме повне право на володіння, користування та розпорядження своїм майном.

 

Для того, щоб оформити право власності й отримати витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно, якщо у громадянина є сертифікат необхідно:

1. Звернутись до землевпорядної організації, щоб розробити проектну документацію із землеустрою та встановлення меж земельної ділянки. Оплатити послуги та отримати технічну документацію землеустрою.

2. Звернутись до органів Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру або до центру надання адміністративних послуг з заявою про реєстрацію земельної ділянки та присвоєння їй кадастрового номеру. Отримати витяг з Державного земельного кадастру про присвоєння такого номеру.

3. Звернутись до відповідної місцевої ради, щоб затвердити розроблену проектну документацію із землеустрою та оформити земельну ділянку у власність. Отримати рішення місцевої ради про передачу у власність земельної ділянки на місцевості.

4. Звернутись до державного реєстратора та зареєструвати право власності на земельну ділянку на підставі рішення місцевої ради. Після такого звернення відомості про земельну частку (пай) вносяться до єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно та отримати витяг про реєстрацію права власності на земельну ділянку, який є тим документом, що посвідчує право власності.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь