До уваги громадян!

Дата: 13.04.2023 12:07
Кількість переглядів: 181

Громадяни, які потребують підтримки для оплати житлово-комунальних послуг, можуть звернутися за субсидією не лише до ЦНАПів та уповноважених осіб виконавчих органів територіальних громад, а й до Пенсійного фонду України.

 

Кожен, хто потребує підтримки вперше, має подати заяву та декларацію за встановленими формами одним із наступних способів:

• до ЦНАП або уповноважених осіб виконавчих органів територіальних громад;

• з 1 грудня 2022 року - також до сервісного центру Пенсійного фонду України, або через веб-портал чи мобільний додаток Пенсійного фонду України;

• в електронній формі через Портал Дія.

 

Зверніть увагу! У зв’язку з повномасштабною військовою агресією рф, у 2022 році Мінсоцполітики запровадило розгляд питання щодо призначення житлової субсидії на наступний період (з травня 2022 року по квітень 2023 року включно) домогосподарствам, які отримували її в опалювальному сезоні 2021—2022 років, без звернень громадян.

 

Також, нагадуємо, що українці можуть самостійно за допомогою онлайн-сервісу перевірити, чи призначено їм субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.

 

Для цього достатньо перейти до відкритого Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій за посиланням: https://subsidii.ioc.gov.ua/

Пошук інформації у реєстрі здійснюється за адресою домогосподарства. Користувачу необхідно вказати:

область,

населений пункт,

вулицю,

номер будинку,

квартиру.

Після цього стає доступною інформація про те, чи призначена житлова субсидія конкретному домогосподарству, її розмір і період, на який її призначено.

 

Слід зазначити, що субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону й розраховується:

- на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;

- на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь