Чорнобиль не має минулого часу

Дата: 26.04.2023 15:13
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

26 квітня – знакова для України й усього цивілізованого світу дата, яка вже 37 років нагадує людству про одну з наймасштабніших у світовій історії техногенних катастроф. Долі багатьох людей різних професій – цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилась назавжди. Цей день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини.

Сьогодні, 26 квітня, у 37-му річницю аварії на Чорнобильській атомній електростанції, на базі Сокирянської центральної бібліотеки відбувся пам’ятний захід «Сторінками чорної трагедії». Учасниками заходу стали учні 9-А класу Сокирянського ліцею - класний керівник Олександр Миколайович Мельник. На початку зустрічі присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи хвилиною мовчання.

Ведучі заходу - директор Сокирянської централізованої бібліотечної системи Оксана Георгіян та бібліотекар Анастасія Кружкіна розповіли присутнім про трагічні події однієї із найбільших техногенних катастроф та нагадали, що аварія на Чорнобильській атомній електростанції вразила весь світ страшним розмахом нечуваної раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне покоління. Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони людей. Ця трагедія зачепила долю кожного українця.

Свою історію участі у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС розповів запрошений на захід ліквідатор, наш земляк - Видиш Борис Васильович, який у Чорнобильській зоні був водієм. Він поділився спогадами про ті трагічні роки, коли всі сили цивільних та військових були кинуті на ліквідацію наслідків страшного за своїми масштабами вибуху.

Як сумний спомин про трагедію звучали проникливі, зворушливі рядки віршів, які декламували ведучі заходу Оксана Георгіян і Анастасія Кружкіна, а також учениця Елеонора Пастух.

В ході зустрічі її учасники мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою «Чорнобиль не має минулого часу», де представлені документальні та художні книги, спогади очевидців, що висвітлюють жахливі наслідки аварії.

Пам’ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, ніколи не буде забутий.

Низький уклін та глибока вдячність всім учасникам ліквідації, тим, хто ціною власного здоров’я і життя зупинив стихію некерованої ядерної реакції.

Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь