Глибина душі та болю українського народу – у творчості Олени Кирилівни Богуцької

Дата: 28.04.2023 17:47
Кількість переглядів: 198

Фото без опису

Сьогодні на базі територіального центру соціального обслуговування населення Сокирянської міської ради було презентовано ювілейну, 10-ту збірку творів нашої землячки, талановитої письменниці Олени Богуцької, під назвою «З піснею в серці».

Силу слова Олени Кирилівни знають та цінують не тільки на Сокирянщині, але й далеко за її межами. Багато творів талановитої поетеси покладено на музику.

Творчий захід зібрав сьогодні в залі чимало поціновувачів творчості Олени Богуцької. Щиро вітали поетесу з виходом нової збірки друзі, знайомі та колеги. Олена Кирилівна розповіла присутнім, як народилась її нова збірка «З піснею в серці», повідала про події та життєві історії, які надихнули на написання кожного окремого твору. Значна частина творів поетеси присвячена темі війни росії проти України.

Відчувати біль і радість та вміння передати його словом, яке залишиться у пам’яті багатьох поколінь, – одна з особливостей таланту Олени Кирилівни, яка зачаровує та водночас вражає.

В ході благодійної літературно-творчої зустрічі її учасники мали змогу ознайомитись із творчістю Олени Кирилівни, послухати її пісні та вірші у виконанні самої поетеси, колективу «Співочі бабусі» з міста Новодністровськ, учасниці хору «Доля» Тихович Надії Миколаївни, учнів закладу загальної середньої освіти №1 міста Сокиряни - Вероніки Мартиненко, Софії Бучко, Анастасії Макар та провідного методиста центральної бібліотеки Наталії Каланчі.

Надзвичайно вразив своєю глибиною вірш-звернення поетеси до російських матерів, який зворушливо й проникливо прочитала ведуча заходу Оксана Георгіян.

Чудовим виконанням пісень дивували і учасники Сокирянського хорового колективу «Доля», який з 2006 року очолює художній керівник Микитюк Любов Василівна. Минулого року хор «Доля» відзначив 25-річний ювілей.

В ході заходу зібрано благодійну грошову допомогу, яку передано волонтеру Олені Троян для потреб військових.

Зі збірками творів Олени Кирилівни всі бажаючі можуть ознайомитись завітавши до Сокирянської центральної та дитячої бібліотек.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь