Глибина душі та болю українського народу – у творчості Олени Кирилівни Богуцької

Дата: 28.04.2023 17:47
Кількість переглядів: 180

Фото без опису

Сьогодні на базі територіального центру соціального обслуговування населення Сокирянської міської ради було презентовано ювілейну, 10-ту збірку творів нашої землячки, талановитої письменниці Олени Богуцької, під назвою «З піснею в серці».

Силу слова Олени Кирилівни знають та цінують не тільки на Сокирянщині, але й далеко за її межами. Багато творів талановитої поетеси покладено на музику.

Творчий захід зібрав сьогодні в залі чимало поціновувачів творчості Олени Богуцької. Щиро вітали поетесу з виходом нової збірки друзі, знайомі та колеги. Олена Кирилівна розповіла присутнім, як народилась її нова збірка «З піснею в серці», повідала про події та життєві історії, які надихнули на написання кожного окремого твору. Значна частина творів поетеси присвячена темі війни росії проти України.

Відчувати біль і радість та вміння передати його словом, яке залишиться у пам’яті багатьох поколінь, – одна з особливостей таланту Олени Кирилівни, яка зачаровує та водночас вражає.

В ході благодійної літературно-творчої зустрічі її учасники мали змогу ознайомитись із творчістю Олени Кирилівни, послухати її пісні та вірші у виконанні самої поетеси, колективу «Співочі бабусі» з міста Новодністровськ, учасниці хору «Доля» Тихович Надії Миколаївни, учнів закладу загальної середньої освіти №1 міста Сокиряни - Вероніки Мартиненко, Софії Бучко, Анастасії Макар та провідного методиста центральної бібліотеки Наталії Каланчі.

Надзвичайно вразив своєю глибиною вірш-звернення поетеси до російських матерів, який зворушливо й проникливо прочитала ведуча заходу Оксана Георгіян.

Чудовим виконанням пісень дивували і учасники Сокирянського хорового колективу «Доля», який з 2006 року очолює художній керівник Микитюк Любов Василівна. Минулого року хор «Доля» відзначив 25-річний ювілей.

В ході заходу зібрано благодійну грошову допомогу, яку передано волонтеру Олені Троян для потреб військових.

Зі збірками творів Олени Кирилівни всі бажаючі можуть ознайомитись завітавши до Сокирянської центральної та дитячої бібліотек.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь