Зверніть увагу! Затверджено Регіональну програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України на 2023 рік

Дата: 15.05.2023 15:10
Кількість переглядів: 185

З метою забезпечення реалізації державних гарантій та конституційних прав учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць, волонтерів – обласною державною адміністрацією затверджено Регіональну програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць та членів їх сімей на 2023 рік.

Фінансування Регіональної програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету.

Програма передбачає грошову допомогу, зубопротезування, фінансову підтримку громадських організацій, медико-психологічну реабілітацію тощо.

 

Відповідно до Порядку надання грошової допомоги учасникам АТО/ОСС, Захисникам і Захисницям, військовим капеланам, учасникам Революції Гідності та членам їх сімей, а також членам сімей загиблих/померлих волонтерів, Захисників і Захисниць, учасників Революції Гідності та осіб зниклих безвісти за особливих обставин, у 2023 році будуть виплачені грошові допомоги окремим категоріям громадян, а саме:

  • Щорічна грошова допомога Захисникам та Захисницям, які є особами з інвалідністю І та ІІ групи. Розмір виплати цієї виплати складатиме для Захисників та Захисниць І групи інвалідності – 15 000 гривень, а ІІ групи інвалідності – 10 000 грн. одноразово щороку.
  • Щомісячна грошова допомога батькам, дружинам/ чоловікам, неповнолітнім дітям, неодруженим повнолітнім дітям загиблих/померлих Захисників та Захисниць, які мають статус особи з інвалідністю І та ІІ групи, розмір виплати грошової допомоги складатиме 2000 грн. щомісячно.
  • Щорічна грошова допомога малолітнім та неповнолітнім дітям загиблих/померлих учасників АТО/ООС, Захисників та Захисниць України, волонтерів, до Різдвяних свят. Розмір грошової допомоги визначатиметься щорічно у грудні розпорядженням обласної державної адміністрації за поданням Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації  в залежності від наявного фінансового ресурсу обласного бюджету в межах видатків на відповідний рік.   

Для отримання зазначених вище видів грошової допомоги заявникам необхідно подати відповідний пакет документів до управління соціального захисту населення Дністровської районної військової адміністрації, що знаходиться за адресою: м. Сокиряни, вул. Я. Мудрого, 5.

Зверніть увагу, що демобілізовані особи, які брали участь у АТО/ОС, заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією російської федерації проти України та сімʼї загиблих/померлих Захисників та Захисниць України; члени сімей загиблих/померлих волонтерів; постраждалі учасники Революції Гідності, члени сімей загиблих під час Революції Гідності; члени сімей особи, зниклої безвісти за особливих обставин, та військові капелани, які опинилися у складних життєвих обставинах і не в змозі самостійно їх подолати, також мають змогу отримати щорічну грошову допомогу коштом Регіональної програми.

При цьому, складними життєвими обставинами вважаються обставини, що об’єктивно порушують нормальну життєдіяльність особи, наслідки яких вона не може подолати самостійно (складне матеріальне становище, необхідність лікування членів сім’ї, стихійне лихо, катастрофа тощо), а також у випадку смерті одного із членів сім’ї першого ступеня споріднення.

Складне матеріальне становище – коли середньомісячний дохід сімї заявника в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, що передують місяцю звернення за матеріальною допомогою, не перевищує розмір 10 000 гривень.

Для розгляду питання про надання грошової допомоги заявник із перелічених пільгових категорій подає до обласної державної адміністрації чи обласної ради заяву із зазначенням обставин, що спонукали його до звернення, реквізитів, на які будуть перераховані кошти (у разі їх перерахування на банківську установу), та згоди на обробку персональних даних, які необхідні для призначення грошової допомоги, до якої додає копії відповідних документів.

Розмір грошової допомоги визначається Комісією в кожному конкретному випадку та не може перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого Законом України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» станом на 01 січня 2023 року.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь