До уваги суб’єктів господарювання!

Дата: 12.06.2023 14:52
Кількість переглядів: 158

Однією з вимог Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006р. №833 є обов’язкова наявність у магазині (торговому залі) на  видному та доступному місці «Куточка споживача».

"Куточок покупця" – інформаційний стенд з регламентованою інформацією для інформування та захисту інтересів споживачів. Такий стенд встановлюється чи розміщується на видному місці так, щоб покупець бачив його і міг підійти до нього, оглянути та ознайомитися з потрібною йому інформацією. Наявність необхідної інформації та документів в куточку споживача залежить від сфери діяльності суб’єкта господарювання.

Кожен покупець має право на отримання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, її кількість, якість, асортимент, а також про її виробника (виконавця, продавця). Це право споживача закріплено у ст. 4 Закону України “Про захист прав споживачів”.           

У разі якщо суб’єкт господарювання проігнорував вимоги Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів затверджених постановою КМУ від 15 червня 2006 р. N 833 і не розмістив у торговельному залі відповідну інформацію для покупців (наприклад, відсутня Книга відгуків і пропозицій), це вважається порушенням правил торгівлі та відповідно до ст. 155 Кодексу України про адміністративні порушення притягується до відповідальності.

Розміщений на видному і доступному місці, правильно оформлений куточок споживача наочно демонструє легальність діяльності суб’єкта господарювання, відповідальне ставлення до додержання вимог законодавства та прав споживачів, відкритість і доброзичливість до покупця суб’єкта господарювання!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь