На Сокирянщині відбувся показ вистави "40 відтінків насильства"

Дата: 15.06.2023 09:23
Кількість переглядів: 157

«40 відтінків насильства» - під такою назвою сьогодні, 14 червня, на базі Будинку народної творчості та дозвілля села Сербичани, відбулась вистава, спрямована на привернення уваги молоді до можливості попередження проявів насильства в сім’ї.

Захід відвідали Сокирянський міський голова Василь Козак, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко, начальник відділу культури і спорту Євген Пленгей, староста Сербичанського старостинського округу Михайло Братушко.

Вистава організована Департаментом соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації, Департаментом соціальної політики Чернівецької міської ради, Центром культури і дозвілля ЧНУ ім.Ю.Федьковича та благодійним фондом "Рокада" Чернівці для учнів 9-11 класів закладів освіти Сокирянської громади. Головними акторами вистави стали студенти Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

«40 відтінків насильства» - це історія однієї молодої родини, на прикладі якої розглядаються стосунки між людьми та демонструються різні види насильства: психологічне, фізичне, економічне та сексуальне.

Метою вистави було висвітлення проблеми домашнього насильства, адже як зауважують організатори, важливо вчасно його розпізнати.

«Надзвичайно важливим є те, що тему домашнього насильства починають обговорювати не тільки з дорослими людьми, які стали його жертвами, але й з учнями закладів освіти, з підростаючим поколінням. Цю тему необхідно обговорювати з дітьми, адже таким чином можна запобігти багатьом фактам насильства, це дасть змогу пояснити молоді, що насильство в сім'ї – це злочин, який в жодному разі не можна допускати» - зазначив міський голова Василь Козак. Василь Васильович подякував організаторам вистави та всім, хто долучився до її проведення. «Ви робите надзвичайно велику і важливу справу» - додав він.

В ході заходу було проведено благодійний збір коштів, які будуть спрямовані на підтримку військових Збройних Сил України.

Як зауважив міський голова, проведення сьогоднішнього заходу стало можливим завдяки титанічним зусиллям наших захисників та захисниць, які боронять рідну землю та тримають наше небо.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь