На базі КНП «Сокирянська лікарня» відбулось відкриття гінекологічного кабінету безбар'єрного доступу

Дата: 12.07.2023 10:36
Кількість переглядів: 221

11 липня 2023 року, на базі КНП «Сокирянська лікарня» відбулось відкриття гінекологічного кабінету безбар'єрного доступу

Проект реалізовано комунальним некомерційним підприємством «Сокирянська лікарня» за активної підтримки благодійного фонду «БФ здоров'я жінки і планування сім'ї».

Як зауважують ініціатори впровадження проекту, відкриття гінекологічного кабінету безбар'єрного доступу є надзвичайно важливим, оскільки отримувати гінекологічні послуги можуть жінки з обмеженими фізичними можливостями.

Приміщення обладнане функціональним устаткуванням, яке пристосоване під потреби маломобільних груп населення, а також сучасним комп'ютерним обладнанням і меблями. Окрім того, кабінет укомплектовано медичними препаратами й засобами для захисту репродуктивного здоров’я, профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом та ВІЛ/СНІД.

В гінекологічному кабінеті можуть конфіденційно отримати медичну та психологічну допомогу жінки, які стали жертвами насильства, оскільки тут працюють кваліфіковані фахівці.

Як зауважують представники благодійного фонду «БФ здоров'я жінки і планування сім'ї», часто саме медичні працівники стають першими, до кого звертаються жінки, які стали жертвами насильства, оскільки саме до медиків у громадян наявна висока довіра. Тому надзвичайно важливо, аби в кожній громаді було місце, де людина може отримати кваліфіковану медичну допомогу, а також психологічну підтримку, в тому числі це стосується і жінок з обмеженими фізичними можливостями.

«Надзвичайно важливо, що завдяки підтримці благодійного фонду «БФ здоров'я жінки і планування сім'ї» вдалось реалізувати потрібний проект, який дозволить поліпшити якість та доступність надання медичних послуг» - зазначив міський голова Василь Козак. Василь Васильович подякував благодійникам за надану допомогу та підтримку.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь