Поліцейські офіцери громади нагадують: керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії

Дата: 25.07.2023 15:05
Кількість переглядів: 140

З настанням літнього періоду на дорогах Сокирянщини пожвавився рух мотоциклістів, водіїв скутерів та мопедів. Часто керують такими транспортними засобами підлітки, які не лише не мають посвідчення водія, але й показово порушують правила дорожнього руху.

 

Поліцейські офіцери громади звертають увагу, що водії мототранспорту є повноцінними учасниками дорожнього руху та повинні дотримуватись вимог ПДР України. Окрім того, правоохоронці наголошують, що керувати мотоциклом, мопедом чи  скутером можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання  посвідчення водія відповідної категорії. Для мотоциклістів це категорія  А. Для водіїв мопедів та моторолерів чи інших «двохколісних» з об’ємом  двигуна до 50 куб. см. або ж електродвигуном до 4 кВТ – категорія А1. 

 

Також, мотоцикл, мопед чи скутер повинен обов’язково бути зареєстрованим та мати номерний знак.

 

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ, як водієві так і пасажирам рухатися без застебнутого захисного шолома.

 

За невиконання вищезазначених вимог (наявність посвідчення водія з відповідною категорією, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та державні номерні знаки) встановлено адміністративну відповідальність, яку нестимуть батьки неповнолітніх, які незаконно їздять на вказаних транспортних засобах.

 

Бережіть дітей від небезпеки, адже  поїздки на мотоциклі чи скутері завжди пов’язані із чималим  ризиком, особливо, якщо за кермом – зовсім юний, ще недосвідчений  водій.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь