У міській раді відбулась робоча нарада при міському голові за участю дотичних служб щодо алгоритму дій профільних структур громади в ситуації виявлення домашнього насильства, або насильства за ознакою статі

Дата: 04.08.2023 16:23
Кількість переглядів: 134

Сьогодні, 04 серпня, при Сокирянському міському голові Василю Козаку відбулась робоча нарада за участю начальників окремих структурних підрозділів міської ради, представників правоохоронних органів, працівників Центру надання соціальних послуг, фахівців з соціальної роботи, сфери освіти, служби у справах дітей, КНП «Сокирянська лікарня» та КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» та старостів округів громади.

Участь у роботі взяли секретар міської ради Любов Степаненко, перший заступник міського голови Іван Гангал, заступник міського голови Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко.

 

В ході зустрічі йшлося про алгоритм дій профільних структур громади в ситуації виявлення домашнього насильства, або насильства за ознакою статі.

 

Про порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі говорила начальник відділу з питань соціального захисту населення Тетяна Черній.

За інформацією Тетяни Черній, станом на 01 серпня до профільного відділу від правоохоронців надійшли 24 повідомлення про вчинення домашнього насильства.

Відтак, Тетяна Юріївна нагадала поетапний ряд дій для кожної з профільних структур у разі виявлення насильства на території громади.

 

Учасники наради ознайомились і з повноваженнями Центру надання соціальних послуг у вказаному напрямку.

Директор Центру Ірина Ісар ознайомила присутніх, зокрема, і з основним пакетом послуг/дій/заходів при здійсненні соціальної роботи з постраждалою особою та нагадала алгоритм інформування про факт домашнього насильства.

Варто зазначити, що базі Центру функціонує спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, де постраждалі можуть отримати фахові консультації від спеціалістів щодо заходів реагування на випадки такого насильства, та сприяння у ефективному вирішенні проблеми самою постраждалою особою. У разі потреби – фахівці проведуть направлення потерпілої людини до відповідних суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії різним видам насильства.

Окрім того, найближчим часом, за дорученням міського голови Василя Козака, буде організовано «телефон довіри», куди постраждалі зможуть звернутись у разі виникнення проблеми, пов’язаної з насильством на території громади.

 

Під час наради міський голова Василь Козак наголосив на своєчасному виявленню та реагуванню на випадки насильства та звернув увагу на персональну відповідальність кожної дотичної структури.

«Ми працюємо для людей! І маємо виконувати свою роботу чітко і злагоджено! Вчасне виявлення сімей, де вчиняють домашнє насильство, а також родин, які опинилися в складних життєвих обставинах – першочергове завдання кожного з нас!» - додав Василь Козак.

 

Відтак, профільним відділам міської ради та дотичним структурам громади надано відповідні доручення.

Фото без опису

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь