Внесок малого бізнесу до місцевих бюджетів Буковини склав понад 520,3 млн гривень єдиного податку

Дата: 02.10.2023 17:07
Кількість переглядів: 108

Протягом січня – серпня 2023 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Чернівецької області понад 520,3 млн грн єдиного податку. Порівняно з січнем - серпнем минулого року місцеві громади регіону додатково отримали майже 101,1 млн грн єдиного податку. Інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Юридичні  особи – спрощенці перерахували до бюджету  - 79,1 млн грн єдиного податку. Сума  сплаченого податку фізичними особами – підприємцями складає майже 408  млн гривень. Сільськогосподарські товаровиробники – платники єдиного податку 4 групи сплатили 33,2 млн гривень. 

У податковій службі нагадують, з 1 серпня 2023 року відновлено обов’язок сплачувати єдиний податок приватними підприємцями – платниками І та ІІ груп.

Відтак, згідно з п. 293.1 ст. 293 ПКУ встановлені ставки єдиного податку: 

- для першої групи платників єдиного податку – не більше 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року ;  

- для другої групи платників єдиного податку – не більше 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

Отже, максимальний місячний розмір єдиного податку у 2023 році для ФОП – платників єдиного податку першої групи становить 268,40 грн, для платників єдиного податку другої групи – 1340 гривень.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь