У міській раді обговорили стан готовності об’єктів комунального, паливно-енергетичного комплексу та дорожнього господарства Сокирянської громади до роботи в осінньо-зимовий період

Дата: 06.11.2023 17:38
Кількість переглядів: 82

06 листопада відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання провів Сокирянський міський голова Василь Козак. Участь у роботі взяли перший заступник міського голови Іван Гангал, керівники окремих структурних підрозділів та підприємств міської ради, а також профільних служб громади.

                                                                                

Серед обговорених питань, зокрема, - стан готовності об’єктів комунального, паливно-енергетичного комплексу та дорожнього господарства Сокирянської громади до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 року.  

 

В ході зустрічі керівники профільних установ відзвітували про виконану роботу та стан готовності до функціонування в холодну пору. Особливу увагу звернули на забезпечення об’єктів критичної інфраструктури альтернативними джерелами електроенергії, на випадок можливого блекауту. За інформацією фахівців, наразі генераторами забезпечені всі такі об’єкти. Окрім того, створений запас палива.

 

Не менш важливою є й підготовка вулично-шляхової мережі до зимового періоду. Так, начальник філії «Сокирянський райавтодор» ДП «Чернівецький облавтодор» Ігор Ільків зазначив, що для посипання вулиць та доріг під час заморозків комунальники використовують пісково-соляну суміш, якої на базі філії створено достатні запаси.

 

Під час засідання члени комісії приділили особливу увагу питанню щодо стану підготовки до дій підприємств, установ, організацій у випадку надзвичайних ситуацій при блекауті, ракетних обстрілах. Профільним відділам та службам визначено конкретні завдання.

 

В осінньо-зимовий період, окрім сезонних холодів, існує ймовірність активізації ворога у напрямку пошкоджень об’єктів критичної інфраструктури, які забезпечують світло та тепло до осель громадян, тож профільні служби продовжать працювати злагоджено та оперативно задля запобігання негативним наслідкам надзвичайних ситуацій.

 

 

На порядок денний винесено і питання, яке стосується пожежної безпеки на території Сокирянської громади. Зокрема, мова йде про заходи щодо протидії виникненню пожеж на стихійних сміттєзвалищах, протипожежний стан об’єктів з масовим перебуванням людей та стан пожежної безпеки  у закладах освіти громади.

 

За повідомленням начальника Дністровського районного відділу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області Василя Женихая, проведено обстеження стану пожежної безпеки всіх вказаних об’єктів громади, за результатами якого рятувальниками надано відповідні рекомендації керівникам установ, організацій, старостам та місцевому населенню.

 

 

 

 

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь