Оформити дозвіл на тимчасовий виїзд дитини за кордон можна буде в Дії

Дата: 08.11.2023 15:47
Кількість переглядів: 66

Уряд ухвалив постанову про старт експериментального проєкту. Батьки дітей до 16 років зможуть оформити дозвіл на тимчасовий виїзд дитини за кордон онлайн. Послуга буде доступна в Дії.

Експериментальний проект координуватиметься Міністерством юстиції та реалізовуватиметься у взаємодії з Міністерством цифрової трансформації та Державною прикордонною службою. Для реалізації проекту передбачається залучити кошти міжнародної технічної допомоги. Протягом восьми місяців з дня набрання чинності постановою планується забезпечити технічну можливість для формування заяви.

Оформити згоду на виїзд дитини в електронній формі зможуть батьки, які мають паспорт громадянина України у формі ID картки або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, сформований засобами Єдиного державного демографічного реєстру, а також реєстраційний номер облікової картки платника податків. Формування заяви буде безоплатним.

При цьому у разі відсутності відповідних документів або технічної можливості формування заяви засобами Порталу Дія, зберігається класичний спосіб оформлення згоди на виїзд у нотаріуса.

У Мін'юсті звертають увагу, що прийняття цієї постанови жодним чином не зачіпає реалізацію громадянами права на вільний виїзд в особливий період (під час воєнного стану) в частині виїзду дітей за межі України без отримання згоди.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь