Громада попрощалась із захисником Яном Швецем

Дата: 22.12.2023 15:23
Кількість переглядів: 79

Сьогодні на території Меморіального комплексу в місті Сокиряни знову було людно. Жителі громади зібралися, аби провести в останню дорогу свого земляка, мужнього захисника України – Яна Анатолійовича Швеця.

 

Разом зі скорботною громадою сумувало і небо…

 

Ян Швець помер в одному із медичних закладів Волинської області. Він віддано обороняв Батьківщину від ворогів та прагнув миру і правди на українській землі.

 

Попрощатись та подякувати воїну та його родині за жертовність заради Перемоги прийшли близькі та друзі, однокласники і побратими, заступник міського голови Оксана Бабій, представники Другого відділу Дністровського РТЦК та СП, школярі та педагоги, небайдужі краяни.

 

«Не встигли ми оговтатись від попередніх втрат, як до нашої громади знову прилетіла трагічна звістка... Наш Сокирянський край осиротів на ще одного мужнього захисника, воїна-патріота, хороброго оборонця – Яна Анатолійовича Швеця. Сокиряни рідні для Яна Анатолійовича. Тут він народився,  здобував загальну середню освіту, прагнув до нових вершин. Після закінчення школи продовжив навчання в художньому училищі міста Чернівці, де і залишився працювати за фахом… Допоки підступні російські окупанти не почали війну проти України… У 2020 році наш захисник розпочав військову службу за контрактом у складі однієї із військових частин Збройних Сил України. А вже з початком повномасштабної війни захищав Батьківщину від ворогів на різних напрямках фронту» - сказала Оксана Бабій та висловила щирі співчуття рідним та близьким померлого військовослужбовця.

Під час прощання, рідним Яна Швеця представник Другого відділу Дністровського РТЦК та СП Володимир Кучінік вручив Лист пошани та скорботи Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського.

Свій останній спочинок воїн-захисник знайшов на Центральному кладовищі міста Сокиряни.

Вічна пам'ять і шана Яну Швецю!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь