Поліція Буковини закликає неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху у зимовий період

Дата: 08.01.2024 12:44
Кількість переглядів: 49

У зв’язку з погіршенням погодних умов правоохоронці звертають увагу пішоходів та водіїв не нехтувати своєю безпекою, а також дотримуватися правил дорожнього руху, які допоможуть уникнути трагічних наслідків.

Ожеледь та заметіль суттєво ускладнюють дорожній рух і створюють небезпечні аварійні ситуації. За таких умов на вулиці треба бути особливо уважним і не переоцінювати своїх можливостей.

Поліцейські наголошують буковинцям та гостям краю про необхідність бути пильними на дорогах, а також у жодному разі не порушувати Правила дорожнього руху!

На слизькій дорозі водіям варто дотримуватися безпечної дистанції та швидкості, не допускати раптової зміни напрямку руху транспортного засобу, а також уникати різких маневрів. Це може призвести до втрати керованості й перекидання автомобіля. У автівках повинні бути включені денні ходові вогні, або ближнє світло фар, а під час зупинки – аварійна світлова сигналізація. При наближені до пішохідних переходів максимально зменшити швидкість руху, здійснити повну зупинку транспортного засобу та пропустити пішоходів.

Пішоходи теж повинні бути максимально обережними й пам’ятати про зимові небезпеки. Майте на увазі, що на слизькій дорозі гальмівний шлях транспортних засобів збільшується в декілька разів. А тому рухомі авто краще пропустити і вже потім переходити дорогу.

Також варто подбати про світлоповертаючі елементи на верхньому одязі, які зроблять вас помітними у темний час доби та в умовах поганої видимості. Навіть якщо дуже поспішаєте – не біжіть, а обережно йдіть. Не відволікайтеся на розмови по телефону чи користування іншими гаджетами. Переконайтеся, що капюшон не закриває вам огляду.

Співробітники поліції закликають всіх водіїв і пішоходів бути відповідальними та неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

Пам’ятайте: саме від вас залежить безпека та життя кожного учасника дорожнього руху.

Джерело: Офіційний вебпортал Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь