Звіт міського голови про діяльність виконавчих органів міської ради у 2023 році

Дата: 11.01.2024 13:13
Кількість переглядів: 61

У 2023 році Сокирянською міською  радою та її підприємствами, установами, організаціями, жителями громади та суб’єктами господарювання, придбано близько 80 транспортних засобів, які спрямовані до зони бойових дій. З них, 15 автівок високої прохідності придбано за кошти, які зібрали працівники Сокирянської міської ради.

 На забезпечення підрозділів територіальної оборони, Збройних Сил України, Національної гвардії, територіального центру комплектування та соціальної підтримки, добровольчих формувань, доставку та поховання загиблих Героїв, підтримку членів їх сімей спрямовано кошти у сумі близько 7 мільйонів гривень. З них, капітальні та поточні трансферти державному бюджету на підтримку підрозділів територіальної оборони, Збройних Сил України, Національної гвардії, територіального центру комплектування та соціальної підтримки, добровольчих формувань становлять понад 4 мільйони 300 тисяч гривень.

Поряд з цим, з місцевого бюджету на придбання запчастин для ремонту авто, які направлялись до зони бойових дій, оплату послуг з шиномонтажу, придбання шин для транспортних засобів, забезпечення їх паливом для доставки до військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань, придбання обладнання необхідного військовим, придбання палива для доставки та поховання  загиблих військових, продуктів харчування, виплату допомоги членам сімей  загиблих захисників України спрямовано кошти у сумі понад 1 мільйон 600 тисяч гривень.

Окрім того, для потреб ЗСУ передано авто на суму – 6 500 000 грн.

Завдяки спільним зусиллям Сокирянської міської ради, небайдужих жителів громади та благодійників за межами нашої держави вдалось спрямувати для потреб військових елементи військової амуніції. Зокрема, жилети-плитоноски із системою «Моллі», бронепластини для жилетів, кишені розвантажувальні (підсумки), тепловізійні камери, прилади нічного бачення, старлінки, квадрокоптери, рації, тактичні ліхтарики, біноклі, електрогенератори, наколінники, налокітники, розвантажувальні жилети, автомобільні акумулятори, медикаменти та вироби медичного призначення, елементи військової форми та багато іншого необхідного спорядження.

Для забезпечення потреб військових Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони та Національної гвардії України спрямовано 4495 літрів дизельного палива та  625 літрів бензину.

 

Важливим аспектом роботи Сокирянської міської ради у 2023 році було створення умов для проживання громадян, які прибули на територію громади із зони проведення активних бойових дій. Від початку повномасштабного вторгнення Сокирянська громада прихистила понад сім з половиною тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Нинішнього року Сокирянська міська рада у співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та благодійною організацією «Благодійний фонд Восток СОС» облаштували на базі одного із адміністративних приміщень колишнього колгоспу в селі Коболчин місце компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб. Одночасно у приміщенні може проживати близько 60 осіб. В закладі повністю замінено інженерні системи, здійснено ремонт внутрішніх приміщень, облаштовано ванні кімнати та санвузли - з урахуванням потреб маломобільних груп населення, здійснено ремонт кухні та  їдальні. Облаштовано кімнати для проживання сімей та одиноких громадян. За підтримки благодійної  організації  «Благодійний фонд Восток СОС» всі приміщення вмебльовані та облаштовані побутовою технікою. Окрім того, за кошти місцевого бюджету, здійснюється ремонт укриття в закладі, яке відповідатиме сучасним вимогам та стандартам.  У співпраці Сокирянської міської ради з громадською організацією «Пошук інновацій», за фінансової підтримки релігійної організації «Церква Ісуса Христа» в цокольному приміщенні закладу облаштовано мініпекарню. Метою проекту є створення робочих місць для внутрішньо переміщених осіб, в тому числі осіб з обмеженими фізичними можливостями. Пекарня забезпечуватиме хлібобулочною продукцією заклади освіти, охорони здоров'я, відділення для постійного перебування одиноких непрацездатних громадян, де також проживають громадяни з категорії внутрішньо переміщених осіб, а також  прихистків для тимчасового проживання ВПО громади.   

 З метою підтримки внутрішньо переміщених осіб, які прибули на територію громади та забезпечення КНП «Сокирянська лікарня» кваліфікованими фахівцями, у яких медична установа має нагальну потребу, Сокирянська міська рада реалізує проект з облаштування квартир для лікарів. Дві квартири сім'ї лікарів із категорії ВПО отримали в кінці 2022 року. Ще дві квартири облаштовано за кошти місцевого бюджету та надано у користування медичним фахівцям, зокрема лікарю-психіатру та сімейному лікарю, які прибули із зони бойових дій нинішнього року. Наразі Сокирянська міська рада працює над облаштування ще однієї квартири, яку планується передати у користування сім'ї лікарів, які працюватимуть на базі КНП «Сокирянська лікарня».

Особливу увагу міської ради у 2023 році було спрямовано на покращення матеріально-технічної бази КНП «Сокирянська лікарня».

15 грудня відбулась вагома для Сокирянської територіальної громади подія – відкриття підрозділу реабілітації, де надаватимуть відновлювальну допомогу військовим та хворим із травмами опорно-рухового апарату, пацієнтам з неврологічними захворюваннями та жителям, які потребують реабілітації після інсульту та інших недуг. У реабілітаційному відділенні є кабінет індивідуальної реабілітаційної допомоги, зал фізичної терапії та ерготерапії, індивідуальна кімната для фізичної терапії, які забезпечені відповідним обладнанням. Приміщення облаштовано санвузлами та ванними кімнатами, з урахуванням потреб громадян з обмеженими фізичними можливостями. Ремонт приміщення здійснено за кошти КНП «Сокирянська лікарня». Обладнання надано за сприяння та активної підтримки Громадської організації  «БФ Громада Хаб», в особі голови Правління, депутата Чернівецької обласної ради Лілії Бортич та громадської організації «Пошук інновацій» - керівник Інна Яцишена.

Окрім того, матеріально-технічна база лікарні поповнилась апаратом штучної вентиляції легень експертного класу з монітором пацієнта з капнографією Nihon Kohden. Устаткування придбано в рамках реалізації грантової програми по проєктах людської безпеки програми "Кусаноне" від Посольства Японії в Україні. В Україні підтримано 5 таких проектів з різних областей, серед них і КНП «Сокирянська лікарня». Апарат штучної вентиляції легень обладнаний механізмами, які дозволяють оперативно переміщувати його з одного відділення до іншого. Окрім того, до складу установки входить акумулятор, який дає можливість транспортувати екстрених хворих. Це універсальний апарат штучної вентиляції легень, призначений для роботи з різними категоріями пацієнтів: від новонароджених до дорослих. Проект реалізовано громадською організацією «Пошук інновацій».

Спілкою «Eine Welt» (Єдиний світ) при Міністерстві закордонних справ Німеччини надано медичні каталки з регулюванням висоти, які будуть використовуватись для потреб реанімаційного та приймального відділень.  Обладнання вкрай необхідне для транспортування пацієнтів, в тому числі й екстрених, у горизонтальному або напівлежачому положенні в середині приміщень та назовні. Проект реалізовано громадською організацією «Пошук інновацій».

В рамках реалізації проєкту «Медичне обладнання для КНП «Сокирянська лікарня», який реалізувала громадська організація «Пошук інновацій» за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні, придбано операційний стіл з рентген-прозорою верхньою частиною, який використовуватимуть у хірургічному та травматичному відділеннях медзакладу.

В рамках співпраці КНП «Сокирянська лікарня» з благодійним фондом «БФ здоров'я жінки і планування сім'ї» оновлено гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу. Ремонт приміщення здійснено за власні кошти медичної установи, обладнання надав благодійний фонд. Приміщення обладнане функціональним устаткуванням, яке пристосоване під потреби маломобільних груп населення, а також сучасним комп'ютерним обладнанням і меблями.

В рамках реалізації проекту «Серце для життя, а не для хвороб», ініційованого громадською організацією «Пошук інновацій», за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», для потреб установи надано 12-ти канальний електрокардіограф з пам’яттю на 1000 досліджень,  три холтери ЕКГ та витратні матеріали: стрічки до ЕКГ, різні види шприців, системи для інфузій, рукавички тощо.

Варто зауважити, що вартість зазначеного вище обладнання, яке придбано для потреб КНП «Сокирянська лікарня» за кошти міжнародних благодійних фондів, громадських організацій та установ становить понад 4 мільйони гривень.

Найближчим часом у Сокирянській громаді запрацює денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства, який функціонує у складі комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Сокирянської міської ради.

Кошти на проведення зовнішніх ремонтних робіт спрямовано за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету у сумі 1 мільйон 235 тисяч 600 гривень. Дольова участь бюджету громади складає 10 % від суми субвенції, оскільки такою була умова надання коштів з державного бюджету.  Завершити проєкт заплановано за підтримки одного із міжнародних благодійних фондів, який наразі здійснив фінансування робіт з внутрішнього ремонту приміщень на 50% від загальної суми проекту.

У 2023 році вдалось вирішити питання безпритульних тварин в місті Сокиряни.  На території Сокирянської громади створено пункт тимчасового утримання безпритульних тварин. Відповідне рішення ухвалено в ході  двадцять восьмої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання. Враховуючи побажання жителів міста, місце для прихистку розміщене за межами міста Сокиряни. Земельну ділянку та господарські споруди, за домовленістю Сокирянської міської ради з власником майна, передано у власність громади. На території є колодязь, тому, для потреб пункту тимчасового утримання, в наявності є вода.

Працівники комунального підприємства «Сокиряни-благоустрій» облаштували приміщення пункту: замінили двері, влаштували підлогу, спорудили будиночки для проживання собак. На об'єкті передбачено розмежування приміщень для проживання дорослих чотирилапих та для проведення стерилізації й тимчасового перебування тварин після процедури.

 

Звіт міського голови про діяльність виконавчих органів міської ради у 2023 році було оприлюднено в ході 33-ї сесії Сокирянської міської ради VIII скликання, яка відбулась 21 грудня 2023 року.

Детально з текстом звіту можна ознайомитись за посиланням https://sokyryanska-gromada.gov.ua/rishennya-tridcyat-tretoi-sesii-sokiryanskoi-miskoi-radi-viii-sklikannya-vid-21-grudnya-2023-roku-10-32-09-26-12-2023/

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь