Завершено роботи із облаштування прихистку для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 17.01.2024 15:03
Кількість переглядів: 112

16 січня громадський будинок для проживання внутрішньо переміщених осіб в селі Коболчин відвідали керівництво міської ради, представники благодійних фондів та громадських організацій, які долучились до  обладнання прихистку всім необхідним, та старости округів громади.

 

Зокрема, побували у прихистку представники БФ «Схід SOS» – Ірина Каралаш,  Міжнародної організації з міграції в Україні – Олександр Білоусов, Чернівецької обласної організації товариства Червоного Хреста України – Денис Гончаренко, голова громадської організації «Пошук інновацій» - Інна Яцишена.

 

Над створенням комфортних умов для проживання у будівлі, міська рада почала працювати ще в кінці 2022 року.  Відповідно до схеми планування, тут були всі  необхідні для проживання людей приміщення. Однак, внаслідок того, що двоповерхова споруда понад 15 років не використовувалась за призначенням, вийшли з ладу системи опалення, водо- та енергопостачання, потребували ремонту внутрішні кімнати.

 

Завдяки підтримці небайдужих благодійників та дольової участі бюджету громади заклад вдалось зробити комфортним для проживання громадян.

 

Ремонт приміщення здійснено завдяки фінансовій допомозі Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, яке спрямувало кошти у сумі 1 мільйон 409 тисяч гривень, а також дольової участі бюджету Сокирянської міської територіальної громади у сумі понад 1 мільйон 789 тисяч гривень.

 

Облаштування громадського будинку меблями та побутовою технікою повністю здійснено за підтримки Благодійного фонду «Схід СОС» на загальну суму 1 мільйон 468 тисяч гривень. Варто зауважити, що зазначена організація також надала дрова для опалювання установи.

 

Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України надала для потреб закладу твердопаливний котел, який забезпечує функціонування системи теплопостачання. Окрім того, представник організації, який відвідав заклад 16 січня, надав 60 комплектів постільної білизни.

 

«Хочу висловити вдячність всім, хто взяв безпосередню участь у реалізації цього важливого соціального проекту. Особлива подяка Благодійному фонду«Схід SOS», Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні, Чернівецькій обласній організації Товариства Червоного Хреста України та громадській організації «Пошук інновацій» за постійну підтримку та допомогу Сокирянській міській територіальній громаді у питаннях створення комфортних умов для проживання внутрішньо переміщених осіб» – зазначив міський голова Василь Козак та вручив подяки Сокирянської міської ради благодійникам та причетним до завершення потрібної справи.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь