Автомобільна дорога загального користування місцевого значення О26162, а саме – під'їзд до села Галиця Михалківського старостинського округу, яка перебуває на утриманні Чернівецької обласної державної адміністрації, потребує невідкладного ремонту

Дата: 05.02.2024 17:18
Кількість переглядів: 71

Зокрема, окрім непридатної до руху проїжджої частини, відбувся обвал мостової конструкції дороги.

Зазначеним автошляхом щоденно здійснюється підвіз учнів до опорного закладу «Михалківський ліцей», також дорогою користуються жителі села Галиця. Наразі дорога перебуває у непридатному для руху автотранспорту стані.

Варто зауважити, що під’їзні шляхи до населених пунктів, в тому числі і зазначена вище ділянка дороги, а також окремі відрізки доріг, які прямують через населені пункти, перебувають на утриманні Чернівецької обласної державної адміністрації. Відповідно - кошти на їх утримання та ремонт спрямовуються з державного та обласного бюджетів. Саме обласна державна адміністрація, зокрема - її управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг, відповідають за належний стан, ремонт та утримання вказаних шляхів. Зазначене управління проводить тендер на визначення підприємства, яке буде здійснювати поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання зазначених доріг.

Сокирянська міська рада не є власником доріг загального користування місцевого значення, тобто під'їзних шляхів до населених пунктів, а, відповідно, не може їх утримувати, ремонтувати, а також спрямовувати на ці потреби кошти місцевого бюджету, оскільки це буде вважатись нецільовим використанням коштів.

Численні звернення Сокирянської міської ради до Чернівецької обласної державної адміністрації щодо необхідності забезпечення якісного експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення залишаються без розгляду, або ж закінчуються формальною відпискою.

З метою запобігання виникненню соціальної напруги та забезпечення якісного експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, в ході двадцять восьмої сесії, яка відбулась 29 червня 2023 року, депутати Сокирянської міської ради прийняли рішення черговий раз звернулись до Чернівецької обласної військової адміністрації щодо необхідності проведення ремонтних робіт та робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у межах Сокирянської міської територіальної громади. «Внаслідок постійного недофінансування, недотримання міжремонтних термінів, недостатньої підготовки доріг до зимового утримання, невиконання вкрай необхідних робіт по експлуатаційному утриманню, зокрема вчасного проведення капітального та поточного ремонту дорожнього покриття – автомобільні дороги зазнали значних руйнувань та перебувають у незадовільному стані. На сьогодні спостерігається посилене руйнування дорожнього покриття з утворенням ям, тріщин, просадок, гребінки та інших дефектів, що становить загрозу здоров’ю та життю учасників дорожнього руху» - йшлося в тексті звернення. Тому, депутати звернулись до Чернівецької ОВА, як балансоутримувача доріг загального користування місцевого значення, із клопотанням щодо проведення їх ремонту та забезпечення належного експлуатаційного утримання.

 На звернення депутатів управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької обласної державної адміністрації надало відповідь, що підрядній організації ТОВ «БМБУД» надано завдання щодо виконання заходів з усунення недоліків дорожнього покриття на зазначених у зверненні дорогах. Однак, жодних заходів не було вжито. Окрім формальних листів на звернення Сокирянської міської ради, балансоутримувач підд'їзних шляхів до населених пунктів громади - Чернівецька обласна державна адміністрація жодних заходів, аби забезпечити мінімальні вимоги для безпеки руху автотранспорту на дорогах Сокирянської громади не вжила.

Отож, Сокирянська міська рада в черговий раз звернулась до управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької обласної державної адміністрації щодо негайного вжиття заходів з ремонту під'їзної дороги до села Галиця.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь