Сокирянська міська рада вважає неприпустимим розпалювання соціальної ворожнечі на релігійній основі та закликає вірян православної церкви бути свідомими та дотримуватись норм законодавства України

Дата: 07.02.2024 12:47
Кількість переглядів: 103

 

З вечора 6 лютого жителі громади спостерігають масове скупчення громадян біля приміщення релігійної споруди релігійної громади парафії на честь Святих Апостолів Петра і Павла в місті Сокиряни. На релігійному підгрунті між вірянами трапляються суперечки та соціальна напруга. Попри все, вважаємо неприпустимим захоплення релігійної споруди та пошкодження майна у вечірню пору доби та із застосуванням агресивних дій. Переконані, що будь яке питання можна вирішити мирно та в межах законодавства України.

Звертаємо увагу на те, що наказом Міністерства юстиції України анульовано реєстраційні дії щодо Приватної установи «Соціально-духовний центр на честь Святих Апостолів Петра і Павла».

Поряд з цим, варто зауважити, що реєстрацію релігійної організації «Релігійна громада парафії на честь Святих Апостолів Петра і Павла Чернівецько-Буковинської єпархії української православної церкви міста Сокиряни (вулиця Перемоги,3) Чернівецької області» здійснено 22.01.1992 року.

17.11.2016 року здійснено державну реєстрацію земельної ділянки, кадастровий номер 7324010100:01:001:0465, площею 0,2282 га, за адресою: Чернівецька область, Сокирянський район, місто Сокиряни, вул.Перемоги,3, а також нежитлової будівлі (церкви) за адресою: Чернівецька область, Сокирянський район, місто Сокиряни, вул.Перемоги,3. Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта, власником зазначеного вище майна та нежитлової споруди (церкви) виступає релігійна організація «Релігійна громада парафії на честь Святих Апостолів Петра і Павла Чернівецько-Буковинської єпархії української православної церкви міста Сокиряни (вулиця Перемоги,3) Чернівецької області».

03 листопада 2023 року здійснено державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу релігійної організації «Релігійна громада парафії на честь святих Апостолів Петра і Павла Чернівецько-Буковинської єпархії української православної церкви міста Сокиряни (вулиця Перемоги,3) Чернівецької області». Зокрема, внесено зміни щодо найменування юридичної особи: релігійна організація «Релігійна громада парафії на честь Святих Апостолів Петра і Павла Чернівецької єпархії української православної церкви (Православної церкви України) міста Сокиряни (вулиця Перемоги,3) Дністровського району Чернівецької області», РО «Парафії на честь Святих Апостолів Петра і Павла міста Сокиряни».

Поряд з цим, звертаємо увагу, що жодних змін щодо власника земельної ділянки та нежитлової споруди (церкви) не здійснено. Відповідно, згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта, власником зазначеної вище земельної ділянки та нежитлової споруди (церкви) виступає релігійна організація «Релігійна громада парафії на честь Святих Апостолів Петра і Павла Чернівецько-Буковинської єпархії української православної церкви міста Сокиряни (вулиця Перемоги,3) Чернівецької області».

Враховуючи викладене вище, звертаємо увагу на те, що у разі наявності спірних питань щодо власника нежитлової споруди (церкви), яка розташована за адресою: місто Сокиряни, вул.Перемоги,3, сторонам необхідно їх вирішувати в межах правового поля, в тому числі, за необхідності, в судовому порядку.

Таким чином, закликаємо вірян православної церкви бути свідомими, поважати гарантоване Конституцією України право кожного на свободу світогляду і віросповідання та відстоювати свої інтереси виключно з дотриманням Статуту релігійної громади та норм законодавства України.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь