У Сокирянській міській територіальній громаді відкрили Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі

Дата: 16.02.2024 09:12
Кількість переглядів: 199

У Сокирянській міській територіальній громаді відкрили Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі. На базі оновленого приміщення діятиме також і спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування громадян, які постраждали від того чи іншого виду насильства.

 

Участь у відкритті Денного центру взяли Сокирянський міський голова Василь Козак, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, директор Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної військової адміністрації Ольга Ходоба, директор обласного центру соціальних служб Світлана  Бостан, начальник Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Чернівецькій області Іларій  Мінтянський, проектна координаторка Благодійної організації Молодіжний Благодійний  Фонд «ІНІЦІАТИВА» Оксана Шуль, секретар міської ради Любов Степаненко, заступник міського голови Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету Антоніна Ткач, директор комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Ірина Ісар та фахівці, які працюватимуть на базі установи, керівники профільних структурних підрозділів міської ради.

 

Відкриття такого об’єкта на території Сокирянщини має надзвичайно важливе значення для соціальної сфери громади, особливо соціального захисту населення. Адже тему будь-якого виду насильства тривалий час у суспільстві було прийнято замовчувати, та ця проблема залишається  гострою. Тож тепер здійснено важливий крок до її вирішення. 

 

Роботи з облаштування осередку для допомоги постраждалим від насильства було розпочато восени 2023 року. Кошти на проведення зовнішніх ремонтних робіт, а саме ремонт фасаду та даху, спрямовано за рахунок субвенції з державного бюджету. Дольова участь бюджету громади складає 10 % від суми субвенції, оскільки такою була умова надання коштів з державного бюджету. Ремонт внутрішніх приміщень та вмеблювання закладу здійснено за рахунок коштів, наданих Фондом Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine, за фінансової підтримки уряду Бельгії. Імплементаційним партнером, через якого було здійснено фінансування внутрішніх ремонтних робіт та придбання меблів і обладнання, виступила Благодійна організація Молодіжний Благодійний  Фонд «ІНІЦІАТИВА».

Важливим є те, що приміщення забезпечене і опаленням. Всі необхідні роботи виконало Сокирянське відділення АТ «Чернівцігаз».

 

Діяльність сервісів, які буде розміщено на базі нового осередку, спрямована на профілактику та протидію усім видам насильства, роботу з потерпілими та кривдниками, просвітницьку та профілактичну діяльність.

 

Зокрема, тут будуть надаватись послуги з інформування, консультування, представництва інтересів, соціальний супровід, кризове втручання та надання притулку.

 

Приміщення, в якому працюватиме Денний центр, оснащене кабінетами для роботи профільних фахівців, кабінетом психолога, кімнатою для проведення групових заходів. В приміщенні закладу обладнано кімнату для дозвілля дітей. Створено всі умови, щоб відвідувачі могли відчути себе у безпеці та затишку.

 

Варто зазначити, що приміщення оснащене спорудами цивільного захисту, відеоспостереженням, тривожними кнопками та цілодобовою охороною.

 

Міський голова Василь Козак подякував всім, хто взяв безпосередню участь у реалізації  важливого для громади соціального проекту та вручив Подяки Сокирянської міської ради благодійникам та будівельникам, які працювали над облаштуванням об'єкта.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь