Говорили про її величність – МОВУ…

Дата: 21.02.2024 15:18
Кількість переглядів: 114

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Головна його мета - показати важливість та підтримати самобутність солов’їної. Адже недаремно кажуть, що без мови нація помирає, тому що в ній міститься культура і історія цілої держави. В ці важкі часи українцям як ніколи важливо підтримувати свою рідну мову словом, віршем, піснею…

З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови у Центральній бібліотеці міста Сокиряни відбувся тематичний захід «Без мови в світі нас – нема!», в межах засідання літературно мистецького клубу «Пригости мене розмовною українською мовою».

На зустріч завітали учні опорного закладу «Сокирянський ліцей №1» спільно із вчителем Валентиною Мельник; місцева поетеса, член Національної спілки журналістів України – Галина Будняк; активна читачка бібліотеки, поетеса, яка знайшла домівку на Сокирянщині у зв’язку із воєнними діями, внутрішня переселенка – Галина Скрипник; працівники бібліотеки.

Першочергового присутні подякували тим, завдяки кому сьогодні існує Україна – її мужнім та хоробрим захисникам і захисницям, та хвилиною мовчання згадали тих, хто загинув у боях за Батьківщину…

З трепетом та ніжністю школярки декламували вірші про рідну мову, а ведучі заходу – директор Центральної бібліотеки Оксана Георгіян та бібліотекар Анастасія Кружкіна повідали трагічну історію виникнення Дня рідної мови.

Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією й відточена творчістю найталановитіших письменників та поетів. Має ким пишатися і Сокирянщина.

Про свою «незрадливу любов» - мову, говорила місцева поетеса Галина Будняк, яка зачитала свій вірш, написаний з нагоди важливого для кожного українця дня.

Про значимість мови, про те, що, куди б нас не закинула доля, а рідне слово завжди залишиться в пам’яті сказала поетеса Галина Скрипник.

Перевірити свої знання солов’їної учасники заходу змогли в ході мовної вікторини «У рідному слові велика сила». Відрадно, що діти змогли відповісти на всі питання вірно, що свідчить про високу зацікавленість підростаючого покоління до вивчення рідної мови, велич і могутню силу якої не втомлюємося відкривати…


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь