Говорили про її величність – МОВУ…

Дата: 21.02.2024 15:18
Кількість переглядів: 79

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Головна його мета - показати важливість та підтримати самобутність солов’їної. Адже недаремно кажуть, що без мови нація помирає, тому що в ній міститься культура і історія цілої держави. В ці важкі часи українцям як ніколи важливо підтримувати свою рідну мову словом, віршем, піснею…

З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови у Центральній бібліотеці міста Сокиряни відбувся тематичний захід «Без мови в світі нас – нема!», в межах засідання літературно мистецького клубу «Пригости мене розмовною українською мовою».

На зустріч завітали учні опорного закладу «Сокирянський ліцей №1» спільно із вчителем Валентиною Мельник; місцева поетеса, член Національної спілки журналістів України – Галина Будняк; активна читачка бібліотеки, поетеса, яка знайшла домівку на Сокирянщині у зв’язку із воєнними діями, внутрішня переселенка – Галина Скрипник; працівники бібліотеки.

Першочергового присутні подякували тим, завдяки кому сьогодні існує Україна – її мужнім та хоробрим захисникам і захисницям, та хвилиною мовчання згадали тих, хто загинув у боях за Батьківщину…

З трепетом та ніжністю школярки декламували вірші про рідну мову, а ведучі заходу – директор Центральної бібліотеки Оксана Георгіян та бібліотекар Анастасія Кружкіна повідали трагічну історію виникнення Дня рідної мови.

Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією й відточена творчістю найталановитіших письменників та поетів. Має ким пишатися і Сокирянщина.

Про свою «незрадливу любов» - мову, говорила місцева поетеса Галина Будняк, яка зачитала свій вірш, написаний з нагоди важливого для кожного українця дня.

Про значимість мови, про те, що, куди б нас не закинула доля, а рідне слово завжди залишиться в пам’яті сказала поетеса Галина Скрипник.

Перевірити свої знання солов’їної учасники заходу змогли в ході мовної вікторини «У рідному слові велика сила». Відрадно, що діти змогли відповісти на всі питання вірно, що свідчить про високу зацікавленість підростаючого покоління до вивчення рідної мови, велич і могутню силу якої не втомлюємося відкривати…


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь