У всіх рибогосподарських водних об'єктах встановлено заборону на добування щуки на період нересту

Дата: 23.02.2024 14:42
Кількість переглядів: 102

 

Із 15 лютого 2024 року, відповідно до нових правил, у всіх рибогосподарських водних об'єктах встановлено заборону на добування щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня 2024 року. Про це повідомляє Чернівецький рибоохоронний патруль.

Щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів водних біоресурсів.

З метою захисту плідників у переднерестовий та нерестовий періоди, термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності.

За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Штраф за одну незаконно виловлену щуку становить 3 468 гривень.

Чернівецький рибоохоронний патруль закликає громадян не бути байдужими до рибних запасів. У випадку, якщо ви помітили порушення правил рибальства - прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (066) 067-38-69.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь