До уваги громадян! Застосування РРО/ПРРО та видача фіскального чека – обов’язкові умови при здійсненні розрахункових операцій підприємцями

Дата: 28.02.2024 09:32
Кількість переглядів: 80

Підприємці-спрощенці (окрім першої групи спрощеної системи оподаткування), здійснюючи розрахункові операції в готівковій та безготівковій формах, зобов’язані працювати з РРО/ПРРО та видавати фіскальний чек.

 

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі та видача покупцям розрахункових документів (фіскальних чеків) встановленої форми та змісту при проведенні розрахункових операцій. 

В отриманні фіскального чека має бути зацікавлений й пересічний споживач, адже без цього фіскального документа на продукцію не поширюється гарантія якості, неможливо притягнути до відповідальності недобросовісного продавця. 

Зробивши покупку без отримання фіскального чеку, виданого продавцем, покупець ризикує придбати контрабандний товар, або отриманий іншим незаконним шляхом товар. Крім того, такий товар може виявитись контрафактним, тобто,  підробленим.

Серед переваг отримання споживачами фіскального чеку під час придбання товарів або послуг можна окреслити:

- наявність фіскального чеку забезпечує можливість обміну (заміни), у разі придбання неякісного товару;

- післяпродажне (гарантійне) обслуговування товарів сервісними центрами забезпечується за наявності фіскального чеку та гарантійного талону. Якщо такі документи у покупця відсутні, то виробник товару може відмовити у безкоштовному обслуговуванні техніки, виходячи з норм законодавства і покупець не зможе компенсувати витрати за допомогою ресурсів виробника техніки;

- фіскальний чек містить достовірну інформацію щодо торгівця та щодо товарів, робіт, послуг, які було придбано;

- фіскальний чек - це гарантія сплати всіх податків з того чи іншого продажу, а це означає, що у держави буде можливість фінансувати всі важливі статті витрат, у тому числі її обороноздатність. 

Податки сплачуються з грошей покупців і покупці мають знати, що всі передбачені законодавством податки з продажу будуть сплачені продавцем.

Проведення розрахунків з покупцями повз касу збагачує лише власний гаманець недобропорядного продавця та сприяє тіньовому обігу готівки і нечесній конкуренції. 

Пам’ятайте, що фіскальний чек є найбільш надійним розрахунковим документом та вимагайте його видачі продавцем. 

Допоможіть державі здолати тіньову економіку. Подбайте про підтримку ЗСУ!

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь