Відбулось засідання Координаційної ради у справах неповнолітніх та з питань охорони дитинства

Дата: 14.03.2024 14:22
Кількість переглядів: 50

Сьогодні, 14 березня, під головуванням заступника міського голови Оксани Бабій відбулось засідання Координаційної ради у справах неповнолітніх та з питань охорони дитинства при Сокирянській міській раді.

 

Участь у роботі взяли представники профільних відділів, служб, підприємств міської ради, правоохоронних органів та фахових структур громади.

 

Зазначимо, Координаційну раду створено з метою сприяння забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

 

Серед основних завдань ради – координація дій підрозділів міської ради та структур громади, незалежно від форм власності, по вирішенню питань соціального і правового захисту дітей, профілактики правопорушень та організації роботи щодо запобігання бездоглядності дітей.

 

Тож в ході сьогоднішньої зустрічі членами Координаційної ради опрацьовано наступні питання: про стан роботи у закладах загальної середньої освіти з підлітками, які скоїли правопорушення і злочини та схильними до правопорушень; про організацію фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи з дітьми; про роботу Сокирянського управління Дністровської філії Чернівецького обласного центру зайнятості щодо працевлаштування  та направлення на навчання неповнолітніх.

 

За повідомленням фахівців відділу освіти міської ради, питання організації правовиховної роботи у закладах загальної середньої освіти перебуває на постійному контролі підрозділу, адміністрацій закладів освіти та періодично заслуховуються. Проблеми, які обговорюються на нарадах, зумовлюють необхідність аналізу основних факторів скоєння правопорушень неповнолітніми, визначення пріоритетних напрямків профілактичної роботи, реалізація яких сприяла б попередженню злочинності, проявів насильства серед учнівської молоді, безпритульності та бездоглядності дітей.

 

Як зауважили спеціалісти, з метою посилення роботи щодо профілактики правопорушень та негативних явищ серед учнівської молоді, класними керівниками, педагогами-організаторами, заступниками директорів з виховної роботи, психологами та соціальними педагогами ведеться облік дітей з девіантною поведінкою, зібрані банки дітей різних вразливих категорій.

 

Неабияку увагу звернуто на фізичне виховання у закладах освіти громади.  Зокрема, обговорено організацію фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи з дітьми.  Фахівці відділу освіти поділились здобутками школярів в ході гімназіади 2022-2023 років.

 

За повідомленням кар’єрного радника відділу консультування Сокирянського управління Дністровської філії Чернівецького обласного центру Світлани Король, неповнолітнім громадянам управлінням надається повний спектр послуг служби зайнятості. Зокрема, фахівцями обговорюються можливості продовження навчання в навчальних закладах різних типів, в тому числі і в системі центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Молоді надається інформація про сучасний стан ринку праці регіону та перспективи його розвитку, про актуальні професії та професії, в яких немає потреби.

 

Як зазначила Світлана Король, за період з січня 2024 року неповнолітні громадяни до Сокирянського управління Дністровської філії Чернівецького обласного центру зайнятості не зверталися.

 

Фото без опису

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь