На базі Сокирянського історичного музею відбувся пам'ятний захід, присвячений подіям Другої світової та російсько-української війни

Дата: 09.05.2024 09:41
Кількість переглядів: 89

Захід відбувся 08 травня за участю учнів старших класів опорного закладу «Сокирянський ліцей №1», учасника бойових дій російсько-української війни Петра Злагоди, Світлани Лисої - матері військового, який продовжує боронити рідну землю від ворога, першого заступника міського голови Івана Гангала, начальника Другого відділу Дністровського РТЦК та СП Миколи Дубея, начальника відділу культури і спорту міської ради Євгена Пленгея, працівників історичного музею.

Присутні вшанували пам'ять жертв війни хвилиною мовчання.

В ході зустрічі начальник Другого відділу Дністровського РТЦК та СП Микола Антонович Дубей вручив посвідчення учасника бойових дій жителям громади, які захищають рідну землю від ворога в ході російсько-української війни.

Учасники заходу переглянули відео інтерв'ю військового, який захищав незалежність та територіальну цілісність України в ході війни росії проти України, Анатолія Петровича Юшко, позивний «Батя».

Анатолій Петрович проходив службу у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила та брав участь у боях на найважчих напрямках фронту.

Змістовне інтерв'ю військового, яке передає всю глибину болю та ціни, яку змушений платити український народ за свою незалежність, вразило присутніх.

«Найважче на фронті - це смерть побратима!» - зазначає Анатолій Петрович.

Переглянути повну версію відео можна за посиланням https://www.facebook.com/61550760462412/videos/779717177208744?locale=uk_UA

«Проведення такого роду заходів є надзвичайно важливим. Ми зобов'язані пам'ятати, яку ціну доводиться платити за волю» - зазначив перший заступник міського голови Іван Гангал. «Ми маємо передавати цю пам'ять з покоління в покоління, особливо - молоді».


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь