На базі Сокирянського історичного музею відбувся пам'ятний захід, присвячений подіям Другої світової та російсько-української війни

Дата: 09.05.2024 09:41
Кількість переглядів: 53

Захід відбувся 08 травня за участю учнів старших класів опорного закладу «Сокирянський ліцей №1», учасника бойових дій російсько-української війни Петра Злагоди, Світлани Лисої - матері військового, який продовжує боронити рідну землю від ворога, першого заступника міського голови Івана Гангала, начальника Другого відділу Дністровського РТЦК та СП Миколи Дубея, начальника відділу культури і спорту міської ради Євгена Пленгея, працівників історичного музею.

Присутні вшанували пам'ять жертв війни хвилиною мовчання.

В ході зустрічі начальник Другого відділу Дністровського РТЦК та СП Микола Антонович Дубей вручив посвідчення учасника бойових дій жителям громади, які захищають рідну землю від ворога в ході російсько-української війни.

Учасники заходу переглянули відео інтерв'ю військового, який захищав незалежність та територіальну цілісність України в ході війни росії проти України, Анатолія Петровича Юшко, позивний «Батя».

Анатолій Петрович проходив службу у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила та брав участь у боях на найважчих напрямках фронту.

Змістовне інтерв'ю військового, яке передає всю глибину болю та ціни, яку змушений платити український народ за свою незалежність, вразило присутніх.

«Найважче на фронті - це смерть побратима!» - зазначає Анатолій Петрович.

Переглянути повну версію відео можна за посиланням https://www.facebook.com/61550760462412/videos/779717177208744?locale=uk_UA

«Проведення такого роду заходів є надзвичайно важливим. Ми зобов'язані пам'ятати, яку ціну доводиться платити за волю» - зазначив перший заступник міського голови Іван Гангал. «Ми маємо передавати цю пам'ять з покоління в покоління, особливо - молоді».


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь