Якщо людина потрапила в полон — куди повідомляти?

Дата: 11.07.2024 11:58
Кількість переглядів: 51

Інформацію щодо потрапляння людини в полон до ворога необхідно повідомляти виключно до уповноважених державних органів, нагадує Національне інформаційне бюро (НІБ) при Мінреінтеграції.

Потрібно зібрати якомога більше інформації про обставини потрапляння людини в полон. В тому числі від її побратимів, свідків, рідних чи із соціальних мереж.

Всі отримані дані слід повідомити до:

• НІБ на цілодобову гарячу лінію за номером 16-48 (для дзвінків з-за кордону +38 (044) 287-81-65) або через чат-боти у Telegram чи Viber. А також написавши на електронну пошту: info@nib.gov.ua чи у месенджер на Facebook-сторінці або заповнивши онлайн-форму на сайті бюро.

• Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Консультації за номером: 0 800 300 529, для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 390-43-90.

• Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України, який функціонує при СБУ. Телефони гарячої лінії: (044) 321-11-21 та (098) 321-11-21.

Крім того, можна звернутися за номером центру: (067) 650-83-32 (WhatsApp, Telegram, Viber).

Також необхідно подати відповідну заяву до відділення Національної поліції.

Правоохоронні органи нагадують: не слід надавати інформацію про полонених, незаконно позбавлених волі осіб і власні персональні дані не уповноваженим організаціям та особам, а також анонімним джерелам.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь