Державність, виборена поколіннями

Дата: 15.07.2024 16:49
Кількість переглядів: 134

День Української Державності – це свято, яке уже  третій  рік поспіль Україна відзначає в умовах воєнного часу. Цей день співпадає  з історичною датою для українців – з Днем Хрещення  Київської Русі –України, а також з Днем пам’яті Святого Князя Володимира Великого.

 

З цієї нагоди у Сокирянській публічній міській бібліотеці відбулась година державності «Україно! Ти моя  держава!», на яку завітали активні юні читачі книгозбірні.

Перед початком  заходу присутні хвилиною мовчання вшанували  пам’ять загиблих, які віддали своє життя, захищаючи Україну. Ведучі заходу, завідувачка Публічної міської бібліотеки Оксана Георгіян та провідний бібліотекар  Наталія Каланча, зазначили, що  українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його   витоки – у Київській Русі, що ця знаменна  дата як державне свято утверджує незламне  споконвічне прагнення багатьох поколінь українців до свободи, суверенітету й національної єдності.

Учениця ОЗ «Сокирянський ліцей №1»  Влада Дехтяр емоційно  прочитала  вірш Галини Яківни Берекелі-Студінської «День Державності».

Для користувачів у бібліотеці діє тематична національно-патріотична виставка, представлені книги якої розкривають події, які лягли в історію творення та становлення української державності, висвітлюють діяльність її видатних творців.

         Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь